top of page

Festival 408

Net Miyiz Nette Miyiz?

Pandemide dünyamız netliğini yitirirken, biz hayatı netten izliyoruz. Sevdiklerimizin hayatlarına temas edemiyoruz ama her gün yabancıları netten evimize davet ediyoruz. Günbegün, bölüm bölüm, sezon sezon aynı karakterlerle sohbetteyiz. Bağlantımız net, hayatımızda artık kim var kim yok net değil. Ekranlarımız net, evde miyiz işte mi net değil. Karantina net, pozitif miyiz negatif mi net değil. Ekmek tarifleri net, bugün kaç adım attık net değil. Sezon sonları net, kendi hayatımız net değil. 2020’nin bittiği net, bugün günlerden ne net değil. Kısıtlamalar net, ne normal ne gerçek net değil.

 

Bu kadar kendi kendineyken sen daha net misin? Yoksa bedenini bıraktın, nette bölüm bölüm başkalarının hayatlarını mı ziyarettesin? Sahi, sen kimle sosyalleşiyorsun? Bu bölümü atlayamaz mıyız?

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çağdaş Gösteri Sanatları Festivali, Festival408’in 10. yaşı, karantinadaki 2’nci yılında mücbir sebeplerle tekrar netteyiz.

 

Bu sezonu birlikte izleyelim. Net miyiz?

Festival 408 Nedir?

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi programı (MAP) ve Sahne Sanatları alanı (PA) öğrencileri tarafından 10 yıldır düzenlenen Çağdaş Gösteri Sanatları Festivalidir.

 

Festival408 2021 yılı pandemi koşullarında “Net miyiz?” teması altında çevrimiçi olarak 24 Mayıs’tan itibaren canlı ve kayıttan etkinliklerle yayına geçiyor. Festival programı kapsamında, Performans Sanatları son sınıf öğrencilerinin 13 ayrı video performansının yanı sıra, sanatçı ve psikologların yürüteceği sanat terapisi atölyeleri, hareket ve dans atölyeleri, film incelemeleri, sektör söyleşileri, konserler ve performans sanatı gösterim ve söyleşileri sanatseverlerle buluşuyor. Üretilen içerikler bir yıl boyunca www.festival408.com adresimizde yayında kalacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (MAP) ve Sahne Sanatları (PA) öğrencileri; geleceğin ışık tasarımcıları, sahne amirleri, etkinlik ve festival organizatörleri, menajerleri, dansçıları, oyuncuları ve performansçılarıyız.

 

Her sene, mezuniyet projemiz kapsamında festival408’i dört senelik birikimimiz ile bir saha çalışması olarak gerçekleştiriyoruz. Programlamadan bütçelendirmeye, kürasyondan ışık tasarımına, koreografiden sahne amirliğine, tamamıyla öğrenci elinden çıkan ‘Çağdaş Gösteri Sanatları Festivali’ni 10 yıldır her yıl yeni bir ekip ve konseptle sahneliyoruz.

Pandemide yaşadığımız muğlaklıkları ve kendiliğimizi sorgulamak üzere temamızı “Net miyiz?” diyerek belirledik. Pandemi boyunca bütün dünya gibi bizlerin de Netflix ile simbiyotik bir ilişkimiz, bağımız oluştu. Sosyal hayatımızın neredeyse hiç olamadığı bu dönemde yalnızlığımızı unutturan ve sohbetlerimizde belirleyici olan Netflix’e bir selam vermek, teşekkürlerimizi sunmak ve kendi ev halimizi de eleştirmek istedik.

bottom of page